Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gépvizsgálatok

Munkavédelem
A veszélyes gépek üzembe helyezési eljárásának előfeltétele a munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat megléte, mely szintén szaktevékenységnek minősül.
Ezen kívül az időszakos biztonsági felülvizsgálatot szakirányú végzettséggel és munkavédelmi végzettséggel rendelkező személy, vagy külön jogszabályban erre feljogosított személy, vagy akkreditált intézmény végezheti.
 
A munkavédelmi gépvizsgálatokat két részre kell osztani.
 
Az egyik rész a veszélyes gépek ellenőrzése. Az 5/1993 (XII. 26.) MüM rendelet melléklete pontosan meghatározza, hogy mely gépeket, eszközöket, berendezéseket kell veszélyes gépként kezelni.
Ezeket a gépeket alá kell vetni egy munkavédelmi üzembe helyezési eljárásnak, melyet csak műszaki végzettséggel rendelkező munkavédelmi szakemberek végezhetnek el. Amíg az üzembe helyezést nem végezték el  az Ön veszélyes üzemű gépén, addig azon munkát végezni elméletileg nem lehet. Elszomorító a gyakorlat, amivel a legtöbb cég él. Nem törődve a veszéllyel, használják a gépeket és ilyenkor következnek be a legsúlyosabb balesetek. Nem egy alkalommal halottam olyan történetről, hogy a munkavédelmi üzembe helyezési eljáráson olyan hibát tártak fel, mely a gép teljes tönkretételét előzte meg...
 
A munkavédelmi üzembe helyezés után legalább 5 évenként ellenőrizni kell minden géptípust.
 
A nem veszélyes gépek esetében nincsen szükség munkavédelmi üzembe helyezésre, azonban munkavédelmi előzetes vizsgálatra igen.  
Kérjen ajánlatot, vagy ingyenes tanácsadást a munkavédelmi gépvizsgálatokkal kapcsolatban a következő linkre kattintva

kapcsolat
 
Munditia Sanitas Bt
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz