Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egyéni védőeszköz

Munkavédelem
A munkával kapcsolatban végzett tevékenység ellátásához szükséges védelmi eszközök belső rendjét a munkáltatónak el kell készítenie. Ez a feladat azonban munkabiztonsági és munka-egészségügyi tevékenységnek minősül, melyet csak ilyen végzettséggel rendelkező készíthet el Önnek.
 
A definíció nagyon egyszerű!
 
Azoknál a tevékenységnél, munkafolyamatoknál, ahol egészségünket, vagy testi épségünket káros hatások érhetik, ott bizony kell gondoskodni valamilyen védelemről.
A védelem formája lehet kollektív, vagy egyéni. Ahol lehet, ott érdemes a kollektív védelmet előnyben részesíteni. Minden más esetben az egyéni védőeszköz a megoldás.
 
A megfelelő védelem kiválasztásához érdemes szakember tanácsát kikérni. Mert csak a védőkesztyűkkel kapcsolatban találkozhatunk az MSZ EN 388 (mechanikai védelem); 659 (tűzoltó kockázat); 511 (hideg elleni védelem) ;407 (hő és tűz ellen nyújtott védelem); 12477 (hegesztési kockázatok); 374-3 (vegyi anyagok ellen nyújtott védelem) szabvány jelölésekkel.
 
Mindegyik szabvány más tulajdonságok meghatározására alkalmas. Az MSZ EN 388 a mechanikai kockázatokat ellen nyújtott védelmet kategorizálja négy szám felhasználásával (pl.: 3221). Az ellenállások értéke 1-5 szintig van felosztva (5=legerősebb, legjobb ellenálló képesség).

  • Első karakter: Kopásállóság: Azon ciklusok száma, mely szükséges a minta elkoptatásához állandó sebesség mellett.
  • Második karakter: Vágással szembeni ellenállás: Azon ciklusok száma, mely szükséges a minta elvágásához állandó sebesség mellett.
  • Harmadik karakter: Továbbszakító erő: Az a legnagyobb erő, mely szükséges a minta szétszakításához.
  • Negyedik karakter: Átlyukasztással szembeni ellenállás: Az az erő, amely szükséges a minta szabványosított lyukasztóval történő átszúrásához.
 
Ehhez hasonlóan a többi szabvány is "kódolt" üzenetekkel szól a használóihoz. A munkavédelmi szakember ezek értelmezésében, és ezen keresztül a megfelelő védőeszköz kiválasztásában tud segítséget nyújtani.
 
Az általam elkészített egyéni védőeszköz juttatásokban munkakörönként, jól értelmezhető és egyértelmű felbontásban gyűjtöm össze Önnek a szükséges védelmi felszereléseket, melyet garantáltan értelmezni tudnak majd az Ön munkatársai, munkavállalói is.
Kérjen ajánlatot, vagy ingyenes tanácsadást az egyéni védőeszközök használatával kapcsolatban a következő linkre kattintva

kapcsolat
 
Munditia Sanitas Bt
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz