Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Emelőgép ügyintézés

Munkavédelem
Azokon a munkahelyeken, ahol van emelőgép, ott a legmagasabb a valószínűsége annak, hogy egy munkavédelmi hatósági ellenőrzés hibaponttal zárul.
 
Sok munkáltató és cégvezető nincsen azzal tisztában, hogy pontosan milyen időközönként kell ellenőriztetni az emelőgépeket. Ebből adódhatnak a következő problémák:
Az első változat szerint az a cég, vagy szolgáltató, mely az emelőgép ellenőrzését végzi, nem feltétlenül pontosan határozza meg az ellenőrzéshez tartozó ciklusidőket. Ezt azért teheti meg, mert a megbízónál nincsen olyan szakember, aki belelátna a rendszerbe, vagy mert a megbízó nem is tudja, hogy az ellenőrzés ciklusidejét meghatározza például, hogy milyen gyakran használják a gépet, és hány ember tartózkodik az emelőgép közelében.
A második változat szerint nincs is megbízva senki és semmi, hogy az emelőgépeket ellenőrizze, holott az emelőgépes tevékenység veszélyes üzemnek minősül. Ezért fordulhat elő olyan baleset, mely az emelőgépek hibájából adódik.
 
Ahogyan sokan nem ismerik azt a tényt sem, hogy az emelőgépeket ellenőriztetni kell, úgy azt sem tudják, hogy az emelőgépek használatának milyen munkavédelmi szabályai vannak, miközben ezek súlyos büntetési tételek is lehetnek egy cég életében.
Az emelőgépet használóknak specifikus jogosítvánnyal kell rendelkeznie a használt emelőgépek üzeme alapján (gáz, dízel, elektromos). Valamint külön orvosi alkalmassági vizsgálat, külön munkavédelmi oktatás szükséges, és ehhez párosul még annak a pár munkavédelmi előírásnak az ismerete, mely megalapozza a balesetmentes emelőgép használatot egy munkahelyen.
 
A rendszeres munkabiztonsági bejárások alkalmával remek lehetősége nyílik arra, hogy az emelőgépekkel végzett tevékenységeket egyre biztonságosabbá tegye. A bejárási jegyzőkönyvek fényképekkel mutatják be azokat a hibákat (büntetési tételeket), melyek egy hatósági ellenőrzés kapcsán szinten előtérbe kerülnének.
Kérjen ajánlatot, vagy ingyenes tanácsadást az emelőgépek használatával összefüggő feladatokkal kapcsolatban a következő linkre kattintva

kapcsolat
 
Munditia Sanitas Bt
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz